Het verschil tussen Nederlandse en buitenlandse taxi’s

Het verschil tussen Nederlandse en buitenlandse taxi’s

Verschillen tussen verschillende taxi’s

Wist u dat er in Nederland wel zo’n 37.000 taxi’s rondrijden? Dat lijkt misschien veel, maar in andere landen zijn dat er nog veel meer! In dit blog bekijken we de verschillen tussen taxi’s uit verschillende landen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een taxi uit New York en een taxi van een taxibedrijf uit Nijmegen? In dit blog vertellen we er u alles over.

Uiterlijke kenmerken

Op sommige plekken herkent u de taxi aan een bepaald uiterlijk kenmerk of aan de kleur. Zo rijden in New York al sinds de jaren ‘60 voornamelijk gele taxi’s rond. Ook in Londen zijn de taxi’s al sinds jaar en dag ontzettend herkenbaar. De typerende ‘Hackney’ taxi pikt u er zo tussenuit. Daarnaast verschilt de grootte van de verschillende auto’s enorm. Zo zijn de typisch Amerikaanse taxi’s een stuk groter dan de taxi’s in Thailand en India. Dit komt simpelweg omdat de mensen in Azië gemiddeld een stuk kleiner zijn.

Het model

In Scandinavië zien we dat de elektrische en hybride taxi’s steeds meer in opkomst zijn. Ook in Japan en Korea zijn ze grote stappen aan het zetten in de richting van schoner taxivervoer. In Afrika en India hebben de chauffeurs over het algemeen minder geld om veilige en luxe taxi’s te kopen, daardoor rijden er daar taxi’s rond die minder goed zijn voor het milieu. Dit is een van de grotere verschillen die u zult opmerken wanneer u in het buitenland een taxi neemt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bijvoorbeeld over het verschil tussen een taxibedrijf en een taxidienst? Dan bent u bij Autoday aan het juiste adres! Neem eens kijkje bij de andere blogs op onze site.

Reageren is niet mogelijk.