Pas nog steeds op met taxironselaars op Schiphol

Pas nog steeds op met taxironselaars op Schiphol

Minder taxironselaars, maar het probleem blijft

Het lijkt erop dat het rustiger wordt met het aantal taxironselaars op Schiphol. Maar helaas blijft een groepje taxironselaars nog steeds hun gang gaan. Ondanks dat er er strengere maatregelen zijn genomen, is het probleem nog steeds niet verholpen. Maar dat neemt niet weg dat volgens de gemeente Haarlemmermeer en andere betrokkenen de overlast significant is afgenomen in de afgelopen maanden.

Het probleem speelt al jaren

Het probleem van taxironselaars op Schiphol speelt al jaren. Het is toegestaan voor iedere taxichauffeur die de juiste papieren heeft, om passagiers af te zetten op Schiphol. Alleen zijn er maar 3 bedrijven die een officiële standplaats hebben op Schiphol Plaza. Maar sommige chauffeurs nemen hier geen genoegen mee. Zij kiezen ervoor om klanten te ronselen in aankomsthallen of bij de uitgang. Deze vorm van vervoer is illegaal. Zorg er daarom voor dat u een chauffeur krijgt die toestemming heeft om u te voeren. En let ook op dat u taxivervoer regelt bij een erkend taxibedrijf.

Misbruik van officiële taxi-hesjes

De taxironselaars zijn creatief, ondanks verschillende poging om taxironselaars te stoppen. Zij kwamen met het idee om hesjes te gebruiken met ‘official taxi’ op de rug. Terwijl dit geen officiële taxi-hesjes zijn. In 2015 werd het mogelijk voor iedereen met een taxivergunning om vanaf de openbare weg op Schiphol taxivervoer aan te bieden. Dit zorgde ervoor dat degene die het voorrecht betalen om daar te werken, oneerlijk moesten concurreren met de ronselaars. Dit heeft helaas niet geleid tot de gewenste resultaten.

Laat u vervoeren door een erkend taxibedrijf

Zoals u ziet blijven de ronselaars actief. Zij blijven de grenzen opzoeken en blijven proberen om mensen te ronselen voor een taxirit. Als u kiest voor taxivervoer op Schiphol, zorg er dan voor dat u dat doet bij een erkend taxibedrijf dat zich houdt aan de regels voor taxivervoer op Schiphol. Een voorbeeld van zo’n taxibedrijf is Schiphol Taxi Centrum. Zorg er dus voor dat u zich niet laat ronselen op Schiphol voor een taxirit die niet voldoet aan de regels van taxivervoer op Schiphol. Wij hopen dat wij met dit blog meer mensen bewust maken van de ronselpraktijken op Schiphol. Zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

Reageren is niet mogelijk.