Taxibedrijf versus taxi-appdienst

Taxibedrijf versus taxi-appdienst

Wie in te schakelen als je een taxi nodig hebt?

De taxibedrijven die je eenvoudig kunt appen als je een taxi in bijvoorbeeld Nijmegen nodig hebt, worden steeds populairder. Maar is dat wel logisch? Wij wilden de voordelen en nadelen van beide varianten eens duidelijk tegenover elkaar zetten. Lees deze blog als je voor eens altijd wilt weten wie je het beste in kunt schakelen als je een taxi in Nijmegen nodig hebt: een taxibedrijf of een taxi-appdienst.

Undercover in de taxi naar Nijmegen

Wij zijn niet de enige die wilden weten of het wel logisch is dat taxi-appdiensten zo populair zijn. Zeer recent ging een journalist undercover aan de slag als chauffeur bij het welbekende Uber. Hij ontdekte verschillende dingen in deze nieuwe, tijdelijke rol. Zo was het erg vreemd om voor een app in plaats van voor een baas te werken. De klanten zijn via deze app de baas. Zij bepalen welke score een taxichauffeur krijgt. De chauffeur dient zich daardoor volledig aan te passen naar hun wensen, om maar een zo hoog mogelijke score te krijgen. Een taxi-appdienst is dus niet geheel ideaal voor een taxichauffeur, maar hoe zit het met de voordelen en nadelen voor de taxiklant zelf?

Redenen om te kiezen voor een gewone taxi naar Nijmegen

Waar de taxichauffeur van een taxi-appdienst geen echt vangnet heeft, heb je dat als taxiklant ook niet echt. Werkelijk iedereen kan zich namelijk inschrijven als chauffeur. Er heeft geen controle plaatsgevonden op beleefdheid, op kennis van het stratenstelsel van een stad of zelfs op het bezit van een rijbewijs! Je weet dus niet bij wie je precies in de auto stapt. En het idee van dat eerdere klanten deze chauffeur beoordeeld hebben? Dat is ook een wassen neus. Zo kan de chauffeur zijn vrienden of andere studenten betaald hebben om een positieve review achter te laten. En gaat er wat mis tijdens de rit met de taxi in Nijmegen? Dan is er geen overkoepelend taxibedrijf bij wie je jouw verhaal kwijt kunt. Kies wat ons betreft dus voor een traditioneel taxibedrijf als je met de taxi naar Nijmegen wilt!

Ga op zoek naar een bewezen taxi in Nijmegen

Wil jij met de taxi naar Nijmegen? Of juist vanuit deze stad naar een andere plek? Schakel dan een taxi van een bewezen taxibedrijf in. De prijzen van deze taxibedrijven zijn echt niet zoveel hoger als die van een taxi-appdienst. En je bent verzekerd van een klantvriendelijke, verstandige en eerlijke taxichauffeur. Veel succes met het vinden van een goede taxi in Nijmegen!

Reageren is niet mogelijk.