Alles wat u moet weten over lieren

Alles wat u moet weten over lieren

Een handig gereedschap

Wanneer we het hebben over lieren, hebben we het over een ontzettend handig gereedschap. Ze zijn niet alleen geschikt voor professionals die de lier nodig hebben, bijvoorbeeld in hun werkplaats, maar ook voor particulieren kan een lier heel handig zijn. Heeft u bijvoorbeeld een boot? Dan gebruikt u de lier om de boot van het water naar de trailer te verplaatsen. Professionele automonteurs gebruiken de lier wanneer ze een auto met pech op moeten halen, of in hun werkplaats om zware objecten te tillen. Wij vertellen u graag meer over lieren!

Wat zijn lieren?

Een lier is een handig werktuig dat gebruikt wordt in combinatie met een kabel of en touw. Met de kabel kunnen zware objecten tot grote hoogte getild worden. Denk bijvoorbeeld aan het tillen van machines bij de bouw van een pand. Ook worden lieren veel gebruikt in schepen, bijvoorbeeld om ladingen in of uit het scheepsruim te tillen. Particulieren gebruiken lieren vooral om bijvoorbeeld hun boot of een quad op de trailer te tillen. Ook zijn onze lieren goed te gebruiken wanneer u een auto met pech op moet halen.

Lieren van topkwaliteit

Wanneer u een lier koopt, raden wij altijd aan om een model van hoge kwaliteit te kiezen. De kunt u vaak aansluiten op verschillende losse onderdelen. Neem bijvoorbeeld de draadloze afstandsbediening. Wanneer u een lier heeft kunt u hierop een draadloze afstandsbediening aansluiten. Deze heeft een unieke code en een ontvanger. Hierdoor kunt u de lier veel gemakkelijker bedienen.

Lieren voor elke toepassing

Waar de lieren voor gebruikt kunnen worden, heeft vooral te maken met hun kracht. Zo hebben we bijvoorbeeld lieren met een trekkracht van 900kg, 2200kg, 2600kg en lieren met een trekkracht van wel 6800kg. Afhankelijk van de trekkracht kunt u de lieren voor veel verschillende werkzaamheden gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld de boot uit het water en op de trailer trekken, auto’s met pech ophalen om ze in de garage te repareren of zelfs het verslepen van zware boomstammen. Kortom, lieren zijn in heel wat situaties onmisbaar!

Reageren is niet mogelijk.