Laadpalen voor bedrijven

Laadpalen voor bedrijven

Een laadpaal voor uw bedrijf

Denkt u er als werkgever over om een laadpaal aan te schaffen voor uw bedrijf? Het laten plaatsen van een laadpaal voor elektrische auto’s is een slimme investering. Veel bedrijven stappen al over op elektrisch rijden en ook klanten of werknemers zullen steeds vaker met een elektrische auto komen. Er zijn verschillende opties voor u als werkgever. Zo kunt u kiezen voor het kopen van een laadpaal, of het leasen of huren van een laadpaal. Twijfelt u nog of het de investering waard is? Wij noemen een aantal voordelen van een eigen laadpaal.

Het is een extra service

Het is voor uw werknemers natuurlijk erg handig als er een laadpaal bij uw bedrijfspand staat. Maar ook voor klanten is het een extra service. Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Hierdoor zal de vraag naar laadpalen op locatie toenemen. Een laadpaal bij uw bedrijfspand straalt naar uw klanten uit dat u gastvrij bent en dat u duurzame mobiliteit en groei belangrijk vindt.

Het maakt uw bedrijf groener

Naast de extra service voor medewerkers en klanten is een ander voordeel van een laadpaal en elektrische auto’s voor uw werknemers dat het uw bedrijf groener maakt. Als bedrijf laat u zien dat u staat voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Zo stoot een volledig elektrische auto geen CO2 uit en gebruiken veel laadpalen enkel groene stroom.

De fiscale voordelen

Er zijn diverse belastingvoordelen wanneer u een laadpaal voor uw bedrijf aanschaft. Zo is op de laadpaal de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36% in het eerste jaar van toepassing. Wanneer u 2.500 euro investeert kunt u bijvoorbeeld 900 euro in mindering brengen op de inkomsten van uw bedrijf. Daarnaast is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van 28% ook van toepassing op de laadpaal. Naast de nationale subsidies zijn er vaak ook nog lokale en regionale subsidies. Zo wordt de aanschaf van een laadpaal dus een relatief goedkope investering.

Reageren is niet mogelijk.