5 tips voor het beveiligen van uw garage

5 tips voor het beveiligen van uw garage

Beschermd tegen autodiefstal

Uw auto is kostbaar. Dat snappen we bij Autoday maar al te goed! Naast de financiƫle waarde heeft een auto vaak ook een sentimentele waarde. Autodiefstal is dan ook het laatste dat u wilt meemaken. Zet uw wagen daarom altijd op een veilige plek, bij voorkeur in een garage. Wij geven u in dit blog 5 tips die u kunt gebruiken om uw garage extra goed te beveiligen.

1. Een stevige deur

De eerste tip: investeer in een stevige garagedeur met een goed slot. Dit klinkt voor de hand liggend, maar het zal u verbazen hoeveel mensen hier niet over nadenken! Kies voor een slot van een betrouwbaar merk met het keurmerk Veilig Wonen. Dat betekent dat de politie de garagedeur heeft goedgekeurd als inbraakveilig.

2. Beveilig de ramen

Zorg ervoor dat mensen vanaf de buitenkant niet in de garage kunnen kijken. Als dieven niet weten wat er in een garage te halen valt, durven ze het risico vaak niet te nemen en slaan ze uw garage over. Heeft u toch grote ramen waardoor mensen binnen zouden kunnen komen? Plaats dan tralies voor de ramen of beveilig de ramen met stevig hang- en sluitwerk.

3. Installeer verlichting

Vooral lichten met een bewegingssensor werken goed om dieven af te schrikken. Want het laatste dat een inbreker wil is gezien worden. Bovendien krijgt u zelf ook een seintje dat er iemand bij uw garage is wanneer u opeens het licht aan ziet springen.

4. Installeer een alarmsysteem

Een andere effectieve manier van beveiligen is het gebruik van een alarmsysteem. Het heeft hetzelfde effect als de lampen, maar is nog duidelijker. Zodra het alarm afgaat, kunnen de autodieven niet meer onopgemerkt blijven en maken ze zich waarschijnlijk snel uit de voeten.

5. Maak gebruik van camerabeveiliging

Onze laatste tip: hang bewakingscamera’s op in en rondom uw garage. Veel inbrekers controleren de locatie eerst op de aanwezigheid van camera’s. Zien ze dat er camerabewaking aanwezig is? Dan nemen ze over het algemeen liever het zekere voor het onzekere en slaan ze uw garage over.

Heeft u nog meer goede tips voor een veilige garage? Neem dan gerust contact met ons op en laat het ons weten!

Reageren is niet mogelijk.