Elektrische auto? Kies de goede laadpaal!

Elektrische auto? Kies de goede laadpaal!

Haal het meeste uit uw auto

Als u een elektrische auto heeft dan wilt u natuurlijk het meeste uit uw auto halen. Dan is het kiezen van de juiste laadpaal heel belangrijk. Dit is geen goedkope uitgave, dus geeft Autoday een aantal tips voor het kiezen van een laadpaal. Lees verder!

Let op het laadvermogen van uw auto

Elke elektrische auto heeft een bepaald laadvermogen dat wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Het laadvermogen is belangrijk, omdat dit de laadtijd van uw auto bepaalt. Als uw laadpaal minder kW kan leveren, duurt het langer om uw auto op te laden. Het laadpunt kan echter ook nooit meer vermogen leveren dan de accu van de auto aankan. Stem dit dus goed op elkaar af.

Is uw elektriciteitsaansluiting geschikt?

In Nederland worden elektriciteitsaansluitingen gekenmerkt door een 1-fase of een 3-fase aansluiting. Met beide aansluitingen kunt u uw auto opladen, maar dit is afhankelijk van de auto. Bij een 1-fase elektriciteitsaansluiting kunt u geen 3-fase laadstation installeren, tenzij u de meterkast laat aanpassen. En ondersteunt de accu van uw auto 3-fase laden? Dan kunt u nooit het maximale laadvermogen realiseren met een 1-fase laadstation. Twijfelt u of uw elektriciteitsaansluiting genoeg vermogen heeft? Vraag dit dan na bij uw installateur of netbeheerder. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Ga naar een specialist

Weet u niet helemaal zeker welke laadpaal voor uw auto en elektriciteitsaansluiting geschikt is? Ga dan naar een specialist! Zij weten precies hoe u de juiste laadpaal kunt kiezen. We raden u ook aan om uw laadpaal te laten plaatsen door een expert. Dan weet u zeker dat dit professioneel gebeurt en u het maximale uit het vermogen van uw auto kunt halen!

Reageren is niet mogelijk.