Van puin naar prachtauto

Van puin naar prachtauto

Hoe een afdankertje nieuw leven kan brengen

Als wij denken aan een autosloperij, dan zien we voornamelijk volledig afgebroken auto’s voor ons. Allemaal total loss verklaard. Een treurig gezicht, zeker voor autoliefhebbers. Echter, een autosloperij kan ook nieuw leven scheppen. Dat een auto is afgekeurd, niet meer de weg op mag en daardoor naar de autosloperij is gebracht, betekent namelijk niet dat hij absoluut geen nut meer heeft. Hoe? Dat vraagt u zich wellicht af? Lees verder en geniet mee.

Een autosloperij zoekt bruikbare onderdelen

Afstand nemen van een auto doet pijn. Zeker wanneer het een bijzondere auto is, zoals een klassieke Mercedes. U heeft hier veel tijd, geld en passie ingestoken. De auto is vrijwel een deel van uzelf geworden. Maar dan is daar toch echt dat moment dat de auto niet meer door de APK komt. Wat dan te doen? Gelukkig is er de autosloperij. Dankzij de vakmensen van zo’n autosloperij, kunt u nog wel specifieke elementen van uw auto redden! Klassieke onderdelen, bijvoorbeeld het interieur, de spiegels, de bumpers of de velgen, kunnen zij zonder hak- of breekwerk netjes van uw auto demonteren, zodat u deze weer op een volgende auto kunt laten monteren. Overigens vindt u bij zo’n autosloperij vaak ook volledig opgeknapte auto’s. Dus als een auto ‘afgekeurd’ wordt verklaard, is er stiekem nog van alles mogelijk. Dat moet u toch heerlijk in de oren klinken, als autoliefhebber!

Waar oude onderdelen nog goed voor kunnen zijn

Wist u dat steeds meer mensen ontdekken dat het opknappen van een auto, zoals een klassieke Mercedes, het geluk in autorijden – in uw favoriete auto – nog jaren kan verlengen? Zo reden op 5 juni 2016 honderden mensen in hun Mercedes W123 oldtimer vanuit Balkbrug om een wereldrecord te verbreken. Dit zou gehaald worden als er meer dan 257 van deze bolides mee zouden rijden. Er reden op die ontzettend warme dag maar liefst 323 auto’s mee! Het record is dus verbroken. En dat allemaal dankzij mooie opgeknapte auto’s, met oude onderdelen!

Hoe vindt u een goede autosloperij?

Natuurlijk is de ene sloperij de andere niet. U wilt dat het betrouwbaar, netjes en goed gebeurd. Hierbij enkele voorwaarden waar een sloperij aan zou kunnen voldoen. Als dit het geval is, weet u vrijwel zeker dat u met een professioneel en gedegen bedrijf te maken heeft:

  • Heeft de onderneming een uitgebreid assortiment aan onderdelen?
  • Wordt er zowel aan inkoop en verkoop van oldtimers gedaan?
  • Heeft u te maken met een expert in klassieke auto’s?
  • Kan de organisatie jarenlange ervaring garanderen?
  • Kent het bedrijf een groot netwerk van specialisten?

Kies er ook voor uw auto te redden

Kortom, of u nou een (oude) auto heeft die afgekeurd is, of u zoekt voor uw prima auto een mooi onderdeel? Geef de hoop dan niet op, maar zoek het juiste, RDW-erkende, bedrijf. Jan van Dijk Handelsonderneming in Someren is er bijvoorbeeld zo één. U kunt dit bedrijf bereiken via 0493-494228. Red uw auto en breng een bezoekje aan een gedegen autosloperij!

Reageren is niet mogelijk.