Chiptuning Ede

Chiptuning Ede

Verbeter je auto door Chiptuning in Ede

Rij prestaties van je auto een boost geven met chiptuning

Wil jij in Ede ook het maximale uit je auto halen? Chiptuning is de perfecte manier om de software van je auto aan te passen waardoor hij beter presteert. Wil je meer power, of wil je juist een zuiniger rijdende auto? Jij mag het zeggen. Wat je ook kiest: je auto wordt er gegarandeerd beter van! In dit blog lees je meer over wat chiptuning in Ede voor jou en je auto kunnen betekenen.

Hoe werkt chiptuning?

Om je auto beter te laten presteren wordt met chiptuning een en ander in de motorsoftware van je auto aangepast. Dat wordt gedaan binnen de veiligheidsmarges van een auto met uitsluitend fabrieksonderdelen. Motorparameters zoals gaspedaalinjectie, koppel begrenzers, turbo laaddruk, brandstof /luchtverhouding, brandstofdruk en de snelheidsbegrenzer (vmax) worden opnieuw afgesteld.

Chiptuning in een aantal stappen

Chiptuning gaat in een aantal stappen. Eerst wordt de auto uitgelezen met speciale diagnose apparatuur, om te kijken of er geen DTC (foutcodes) in het motormanagement systeem zitten. Als dat in orde is, wordt gecontroleerd hoe het zit met een de motor loggen (datalogs). Denk aan turbo, brandstofdruk, luchtmassameter, lamba, uitlaatgastemperatuur, enzovoorts. Na het uitlezen van de originele software en datalogs wordt een tuningfile op maat ontwikkelt, waarna deze geherprogrammeerd wordt en in de motormanagementcomputer (ECU) gezet. Daarna mag je zelf uitproberen of de chiptuning van je auto helemaal naar wens is uitgevoerd.

Voor vrijwel alle merken auto’s

Chiptuning op maat verzorgen kan voor vrijwel alle merken en typen auto’s. Wil jij ook je auto ook perfect laten afstellen? Ga dan snel lang bij een bedrijf dat gespecialiseerd is chiptuning in Ede. Zij brengen hem helemaal in topconditie voor nog vele jaren rijplezier.

Wil jij meer weten over chiptuning? Stuur dan een bericht naar Autoday via het contactformulier op onze website.

Reageren is niet mogelijk.