Sloopregeling oude auto’s tegen stikstofcrisis

Sloopregeling oude auto’s tegen stikstofcrisis

Sloopregeling van oude auto’s bijzonder goed voor het milieu

Dat oudere auto’s minder milieuvriendelijk zijn dan hun jongere tegenhangers, dat wisten wij van autoday.nl natuurlijk al lang. Niet voor niets schreven wij eerder al een artikel over auto’s recyclen. Het kabinet bekijkt of het van de weg halen van oude auto’s kan bijdragen aan het verminderen van de stikstofcrisis. Dat zou goed kunnen, want uit onderzoek van het AD bleek dat oude auto’s verantwoordelijk zijn voor wel 35% van de stikstofuitstoot! Heeft u ook zo’n oude auto voor de deur staan en weet u niet goed wat u er mee moet? Laat dan de waarde van uw sloopauto bepalen en de auto recyclen door een betrouwbare autosloperij, zo krijgt u een eerlijke prijs voor uw kapotte auto.

Succesvolle sloopregeling in het verleden

Dit is niet de eerste keer dat er mogelijk een landelijke sloopregeling wordt ingevoerd. In 2009 was er al een succesvolle sloopregeling die milieuvervuilende auto’s uit 1980 en 1990 van de weg haalde. Voor auto’s kreeg men maximaal 1000 euro en voor busjes wel 1750 euro. Door deze regeling zijn er in 2009 wel 80000 extra oude auto’s op de sloop beland! Helaas is de actie toen gestaakt omdat het begrote budget op was. Destijds heeft 29% van de deelnemers aan de sloopregeling een nieuwere, schonere auto gekocht. De actie mag zich daarmee met recht een groot succes noemen. Verschillende steden, zoals Utrecht en Den Haag, hebben deze regeling in 2020 weer ingevoerd. En dat is goed nieuws!

Nieuwe sloopregeling zou gunstig zijn voor de stikstof crisis

Zoals eerder al gezegd kwamen onderzoekers dit jaar tot de conclusie dat momenteel 17% van het Nederlandse wagenpark verantwoordelijk is voor 35% van de stikstofuitstoot. Daarom zou een nieuwe landelijke stikstof regeling zeer gunstig zijn voor het milieu! Wilt u een steentje bijdragen door uw sloopauto te verkopen aan een sloperij? Ga dan op zoek naar een geschikte autosloperij bij u in de buurt!

Reageren is niet mogelijk.