Voorkom of beperk hagelschade!

Voorkom of beperk hagelschade!

Beperk hagelschade!

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als er hagelbuien in Nederland zijn, kunnen de gevolgen ervan groot zijn. Zeker voor mensen die geen maatregelen hebben genomen om hun auto of camper tegen de hagel te beschermen, kan de hagelschade tot hoge kosten leiden. In dit blog leest u enkele tips die de gevolgen van een hagelbui kun nen beperken. Heeft uw auto helaas toch hagelschade opgelopen? Laat uw hagelschade dan repareren door een expert.

Schade als gevolg van een hagelbui

Hoewel een hagelbui op het eerste gezicht onschuldig lijkt, kan een flinke bui toch voor veel schade zorgen. De laatste jaren lijkt de intensiteit van de hagelbuien in Nederland toe te nemen. Koplampen die afbreken, kapotte spiegels en deuken in de auto en voorruit. Hoewel de gemiddelde hagelbui slechts vijf minuten duurt, kan er in die vijf minuten veel schade ontstaan. Bent u hier niet voldoende voor verzekerd, dan loopt u ook nog eens de kans dat uw autoverzekering de hagelschade mogelijk niet zal vergoeden.

Tips om hagelschade te beperken

Er is een aantal tips die de hagelschade aan uw auto kunnen voorkomen, of op z’n minst beperken. We zullen er een aantal voor u opsommen:

  • Zet uw auto in een garage of onder een dak
  • Staat uw auto buiten? Bedek deze dan met een matras of deken
  • Zoek tijdens het rijden zo snel mogelijk naar een schuilplaats
  • Kunt u onderweg nergens schuilen? Zet uw auto dan z.s.m. stil
  • Bel na de hagelbui in geval van schade meteen uw verzekeringsmaatschappij

Reparatie van de hagelschade

In het geval van schade aan uw auto of bijvoorbeeld uw camper, is het verstandig dit te laten repareren door een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf. Door middel van speciale technieken en de juiste know how, kunnen zij in de meeste gevallen de auto weer naar de oorspronkelijke staat terugbrengen en de schade geheel herstellen. Zelfs zonder kleurverschillen! Vraag bij het afsluiten van uw autoverzekering na wat de mogelijkheden zijn voor vergoedingen van herstelreparaties bij hagelschade. Onderschat de Nederlandse hagelbuien niet! Dit voorkomt een hoop onnodig hoge kosten en bespaart u misschien wel een ritje naar de schadeherstel expert!

Reageren is niet mogelijk.