Autoschade opgelopen?

Autoschade opgelopen?

Niemand zit te wachten op schade aan zijn of haar auto. Door een ongeluk, inbraak of weersomstandigheden is dit echt niet altijd te voorkomen. Wat kunt u het beste doen bij autoschade? En welke rol speelt een schadebedrijf hierin?

Verkeersveiligheid

Bij autoschade auto is het van belang dat deze zo spoedig mogelijk weer hersteld wordt. Zeker voor de verkeersveiligheid is het van belang dat uw auto in goede en veilige staat aan het verkeer kan deelnemen. Kleine vormen van autoschade zoals lakschade of een deukje hebben niet direct invloed op de verkeersveiligheid, maar is vaak wel ontsierend voor de uitstraling van de auto. Tevens kan de waarde van de auto dalen. Een schadebedrijf is gespecialiseerd in het herstellen en repareren van schade. Uitdeuken, overspuiten en vervangen van onderdelen behoren tot de mogelijkheden.

In een klein hoekje

Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Wat kunt u in het geval van een ongeluk nu het beste doen? Bij autoschade is altijd verschillend wie aansprakelijk is. In het geval van autoschade is het belangrijk dat u zo snel mogelijk alles op papier heeft. De betrokken partijen moeten beiden een handtekening op het schadeformulier zetten, zodat achteraf minder snel discussie over aansprakelijkheid kunnen ontstaan. Het schadeformulier dient u bij uw verzekeraar in en op basis van uw verzekering en die van de betrokken partij wordt besloten wie aansprakelijk is en voor wie de kosten zijn. Erken nooit zelf de aansprakelijkheid: laat dit over aan de verzekeraars!

Wat een schadebedrijf voor u kan betekenen

Naast het invullen van papieren wilt u natuurlijk dat uw auto zo snel mogelijk weer gerepareerd wordt. Het is aan te raden dat u dit bij een gespecialiseerd schadebedrijf laat doen. Een schadebedrijf kan onder andere:

  • Uitdeuken van blikschade
  • Krasreparatie uitvoeren
  • Opvullen van deukjes door steenslag
  • Sterretje in voorruit repareren
  • Stoeprandschade herstellen

Kosten van het schadeherstel

De kosten van het herstellen van autoschade hangen van een aantal zaken af. Onder andere het uurloon, aard van de schade, en snelheid waarmee de schadehersteller werkt zijn bepalend. Afhankelijk van de dekking van uw schadeverzekering zal (een deel van) de schade vergoed worden.
Veel schadebedrijven hebben een computersysteem om de kosten van de autoschade te berekenen. Wilt u weten wat een schadebedrijf voor uw auto kan betekenen? Of laten berekenen wat de kosten van uw autoschade zijn? Neem eens een kijkje op de website van Auto Restyle Service, een schadebedrijf in Apeldoorn. Bent u woonachtig in de omgeving van Apeldoorn? Dan kan Auto Restyle Service u wellicht van dienst zijn.

Reageren is niet mogelijk.