Haal tijdig je autosport onderdelen in huis

Haal tijdig je autosport onderdelen in huis

Binnenkort gaan alle remmen weer los

Net als in alle sporten, zijn het ook voor de autosport slappe tijden door de coronacrisis. Al maandenlang wordt er geen race verreden en snakken de coureurs naar de actie, de spanning en de sensatie van een lekker stukje racen. Gelukkig gloort er licht aan het einde van de horizon. De Formule-1 lijkt binnenkort officieel van start te kunnen gaan, zij het zonder publiek. En op 17 mei jl. ging de NASCAR in de Verenigde Staten van start. Ook hierbij was geen publiek aanwezig. Toch: het eerste begin is er weer! En dat geeft hoop. Wordt het voor jou dus ook tijd om je auto klaar te maken voor een nieuw seizoen? Zorg dan dat je alles in huis hebt op het gebied van autosport onderdelen. Dan staat je auto er in topconditie bij als er weer geracet gaat worden. Hier op Autoday.nl vertellen we je er meer over.

Klaar voor modder en stof?

Het is in de autosport net als met een gewone familie; je mist elkaar als iedereen een tijdje niet ziet. En nu er al bijna vier maanden niet gereden wordt, begin je aan alles te voelen dat het weer moet gaan gebeuren. Je mist je race familie, het sleutelen en afstellen van auto’s, de lucht van de brandstof en het geronk van de turbo’s. En op welk niveau je ook rijdt: je wilt weer lekker aan de bak met piepende banden en opspattend grind en de strijd aangaan met je tegenstander en de modder en het stof.

Controleer je autosport onderdelen

Op welk niveau je ook rijdt; stilstand is achteruitgang. Dat geldt dus ook voor de conditie van je auto. Is hij nog helemaal tip-top in orde? Doet alles het nog? Als je straks de strijd met je race collega’s weer wilt aan kunnen gaan, wil je met een wedstrijdfitte auto aan de start staan. Daarom is het verstandig om vooraf met je auto langs te gaan bij een specialist in autosport onderdelen en iemand die de harde, competitieve wereld van de autosport kent en die weet dat iedereen wil winnen. Jij ook! Dus laat je motor testen op de motor testbank en laat je inlaat-systemen, nokkenassen en uitlaat-systemen testen. Of laat het motormanagement doen op de testbank. En check voor de zekerheid ook het vermogen, de koppeling, oliedruk, olietemperatuur, uitlaatgastemperatuur en de lucht-brandstofverhouding. Zet je auto ten slotte ook nog op de rollenbank om je gemonteerde motor te testen. Dan kan ook jij binnenkort dat corona gedoe lekker achter je laten en je weer bezighouden met de pk’s van je auto! Meer weten over auto’s en auto-onderdelen? Check dan ook onze andere blogs over auto’s!

Reageren is niet mogelijk.