Betrokken bij een verkeersongeval: wat nu?
Hulp na een verkeersongeval
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook in het verkeer. Of je nu tegen een paaltje aangereden bent, of dat je een botsing hebt gehad met een andere automobilist, het is belangrijk om te weten wat je moet doen. Wanneer je (letsel)schade opgelopen hebt, is het wellicht een slim idee om een verkeersongeval advocaat in te schakelen. In dit blog vertellen we precies wat je het beste kunt doen nadat je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval.
Letselschade na een verkeersongeval
In het ergste geval heb je letselschade opgelopen. Dit houdt in dat je gewond geraakt bent, of dat je nu kampt met psychische klachten. Het kan dan gebeuren dat je extra kosten maakt, of dat je inkomsten misloopt. Dan hebben we het over letselschade. Als die schade door een ander veroorzaakt is, heb je recht om een schadevergoeding. We raden je aan om dan contact op te nemen met een verkeersongeval advocaat. Die heeft ervaring met het ondersteunen van mensen die door een ongeval letselschade opgelopen hebben.
Wat je NIET moet doen bij een verkeersongeval
Er zijn ook een dingen die je zeker niet moet doen wanneer je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval. Zo is het belangrijk om nooit de schade direct te regelen. Ook wanneer de tegenpartij erop aandringt, en je probeert te overtuigen dat dit het beste is, moet je hier nooit op ingaan. Stel dat je bijvoorbeeld een whiplash hebt. In de maanden na het ongeluk krijg je hier bijvoorbeeld pas echt last van en ga je onkosten maken. Dan wil je dit verhalen op de verantwoordelijke partij. Laat het lichamelijk letsel documenteren door een huisarts of een arts van de Spoedeisende hulp.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over auto’s en autorijden? Blijf dan de blog van Autoday in gaten houden!