Zakelijk en particulier vervoer van en naar Portugal

Zakelijk en particulier vervoer van en naar Portugal

Voor het transport van en naar Portugal zijn diverse mogelijkheden te bedenken. Omdat Portugal en Nederland niet van elkaar gescheiden worden door een zee, is het mogelijk om te kiezen voor vervoer over de weg. Vrachtwagens en bestelbussen kunnen op deze manier je goederen naar of vanuit Portugal vervoeren. Dit is echter een relatief trage manier van transporteren wanneer je het vergelijkt met het vervoeren van je goederen per luchtvracht. Dit gaat vele malen sneller, maar is echter ook wat duurder. Tot slot kan je ook kiezen voor het vervoeren van je vracht per containerschip. Dit is veruit de meest langzame manier.

Extern vervoer

Externe transporteurs kunnen het transporteren van je goederen van en naar Portugal uit handen nemen. Op deze manier kan je profiteren van het grote en betrouwbare netwerk dat deze organisaties door de jaren heen hebben opgebouwd. Daarnaast hebben zij kennis van de markt en van de cultuur en regelgeving in Portugal. Vaak kunnen deze organisaties je ook een gunstig tarief aanbieden. Je kan profiteren van korte communicatielijnen en je hebt altijd contact met een vaste contactpersoon, die op de hoogte is van jouw situatie en weet wat er speelt. Op deze manier hoef je hier zelf geen onderzoek naar te doen, wat je veel tijd scheelt en waardoor je je bezig kan houden met andere belangrijke bezigheden binnen je bedrijf.

Gebruiken van extern transport als particulier

Naast het gebruikmaken van de diensten van externe vervoerders voor zakelijke doeleinden, kan je de organisatie ook inschakelen voor priv├ę aangelegenheden als particulier. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je naar Portugal wilt verhuizen. De enige voorwaarden hierbij zijn dat de goederen transportwaardig zijn verpakt en dat er een grote internationale trailer van circa 18 meter bij zowel het laad- als het los adres kan komen. Hierbij is het niet de bedoeling dat deze trailer de openbare weg deels of in zijn geheel blokkeert. Daarnaast dien je zelf voor mensen te zorgen die de vrachtwagen kunnen laden en lossen. De chauffeur zal ervoor zorgen dat de goederen goed zijn vastgezet in de trailer, maar helpt niet bij het in- en uitladen. Verder vindt het transport op eigen risico plaats en dien je de transportkosten van te voren te betalen. Tegen meerkosten is het eventueel mogelijk om een kleinere vrachtwagen te huren wanneer de locatie niet te bereiken is met een grote internationale vrachtwagen.

Reageren is niet mogelijk.